Pozdrav, ovih dana skupljam detaljnije informacije o ozbiljnijem detailing-u i pokusvam da shvatim sto je vise moguce informacija, pa zato ne zamjerite na mojoj temi i mom prvom pitanju.
Posjedujem Alfu 147, crne-ne metalik boja, i s obzirom da sam negdje procitao da Alfa spada u kategoriju mekanih lakova a isto tako sam procitao da je crna boja jedna od tezih za raditi, ostao sam
Moje pitanje, i ono sto me interesuje bi glasilo:
-Kako vratiti sjaj i da lak zasija bar malo prije ozbiljnog poliranja, ipak je grijeh kada se crno auto ne sija bar malo:-)
-Nemam masinu i rucno bih radio, da napomenem znam da je tesko, ali ne ocekujem nikakvo cudo, zadovoljio bih se samo da dobijem mokri izgled i malo dubine na laku, koliko je to moguce.
Eh da:
-Da li da nanosim neku od pasti za rucno poliranje prije nego sto nanesem vosak(da bar malo ublazim, sto se ublaziti moze)-i koju?
-Kako da pripremim povrsinu za voskiranje(osim gline)
-Koji vosak da koristim za rucno nanosenje(mislio sam Turtle wax ICE, Sonax, ili nesto po vasoj preporuci)
Kada bih uradio konacno voskiranje...zanima me da li bih mogao odrzati vosak na laku bar 3 mjeseca do sljedeceg nanosenja, a uz ovakvo pranje:
-Bezkontaktni sampon sa voskom nanijeti bastenskom pumpom, i oprati pod pritiskom
-Svako trece pranje nanosenje MAfra tecnog voska nakon pranja
Znam da sam mozda opsiran, ali ipak mi je ovo prvi post na forumu