zalosno i smijesno da moram pitati ovako nesto u svojim godina ali eto odavno je zavsila era pranja po sistemu isperi vodom,nasapunjaj spuzvom,isperi i obrisi jelenskom....
inace ga pocastim bar 2 put godisnje profi pranjem ali ovo izmedu treba i sam neki puta
probacu sto krace i jasnije,garaze i dvorista nemam,ogranicen sam na samusluzne praone koje su i sami znate kakve,hladna voda i pjene za k.....koje vise stete nego koriste a bez trljanja rukavicom ne opere nista
tako da ja sebi zapravo kupujem sve svoje,vecinu jesam,sve sta mi treba od rucnog foamera do voska,a koristicu samo miniwash na praoni
mene zapravo muci sljedece,svugdje je po tim praonama sistem ovim redoslijedom.... predranje toplom vodom i šampon u prahu,aktivna pjena,ispiranje(obicna voda,s voskom i deminerilazirana)
ALI svugdje gdje gledam neke tutoriale škvadra ustvari prvo ispere auto pa onda foam da razgradi necistocu i digne s laka,pa ispiranje pjene pa tek onda pranje šamponom i rukavicom,ispiranje i brisanje
znaci po tome ja bi trebao prvo
1.isprati auto toplom vodom i samponom u prahu(koliko je on agresivan isto upitno)jedino ona je topla
2.naspricati auto svojom pjenom
3.isprati auto
4.nasapunjati auto svojim samponom i rukovicom od mikrofibre
5.isprati auto demineraliziranom vodom
6.obrisati auto rucnikom od mikrofibre
ugrubo da sad ne nabrajam za felge ,za gume,vosak ajde nejde svaki put i slicno
sta po vama,u mom slucaju,bi trebao promijeniti ili dodati sto se tice osnove(da nejdemo u dubioze s glinom i slicno)znaci ono cilj je je cisti auto bez da shebem zastitu koja je na autu
hvala unaprijed