Pozdrav ekipa,
imam izgrebana sva stakla na Golfu 5,vecina su povrsinske ogrebotine koje se ne osjete prelaskom prsta preko njih dok na zadnjoj sajbi ima vecih ostecenja koja bi poliranjem barem donekle smanjio.
Citao sam dosta,frend ima Einhell polirku od 700 kn i narucio sam cerijev oksid,nastavke i sve za poliranje stakala,isao bi ovim redoslijedom : prvo dobro oprati stakla,uzeo neki glass cleaner za auto stakla i sa time jos + mikrofibr krpa i na kraju glinom dodatno izvukao prljavstinu te alkohol onda da krene poliranje,ono sto me zanima,koja brzina rotacije ?
Na stranim forumima savjetuje 600-800 rpm,ne predugo se zadrzavati jer se staklo brzo zagrijava i moze puknuti i narusis opticka svojstva i dobijes deformacije itd.
Frend je iskusan dosta u poliranju,samo me zanima savjet i na sto tocno paziti kad se krene polirati,koja rotacija,kakvi pokreti,koliko puta prelaziti,u kojem omjeru mijesati cerijev oksid i vodu itd. ?
Nalazim dosta oprecne informacije na forumima i guideovima pa ako moze nesto sigurno isprobano da se bacim na citanje.
Drugo,imam Golf 5 crna boja na kojoj se svaka piknica vidi,koju pastu preporucati za prvu pa meksu i zavrsnu ? Dobro oprati auto i proci glinom i u redu je ?
To cemo tek raditi u osmom mjesecu pa imam vremena se pripremiti.
Hvala na savjetima i neka se profesionalci ne uvrijede ako sam kakvu glupost napisao