Ajde da nesto ti pojasnim vidim da ti se stvorila zbrka u glavi.
Znači postoji dvije vrste abraziva DAT i SMAT. DAT abrazive zamisli kao čestice koje su na početku određene veličine, ti sa radom (trenje, toplina) te cestice melješ tj. uništavaš ih i one nestaju (DAT - Diminishing Abrasive Technology-breaks down or diminishes), e sada ako se zamisliš, možes shvatiti zasto je važno raditi prelaze da 50% prekrivaju jedni druge. Jer ti je važno da se na cijelom panelu abrazivi podjednako raspadnu tako da svugdje te čestice budu što više iste veličine.
1. Da napraviš isti stupanj korekcije (na početku dok su abrazivi veliki)
2. Da minimaliziraš stupanj oštečenja na kraju ( ipak dok radiš korekciju grubom pastom radiš i mala oštecenja od tih cestica-holograme) jer sto su manje cestice manja oštečenja rade. (To ti je važno najviše kod 3m sistema i fc+)
Zato ti je loodi napisao " pa razvrti malo brze, pa jace, pa opet slabije i finisiraj na najslabijima" probaj tako raditi sa fg 400
još bi ti ja pridodao i da na najnižim okretajima smanjiš pritisak tako da samo težina masine radi svoje.
E sada došli smo do toga "pa raditi cu sa pastom toliko dugo dok se svi abrazivi ne rapadnu do kraja"
E nečeš, jer pasta ima svoj "open time" tj. vrjeme koje možes sa njom raditi.
SMAT - Super Micro Abrasive Technoloty- to su iste čestice samo ove se ne raspadaju nego ostaju iste veličine, pa kako onda do vraga rade
, rade tako sto poliranjem ti skidas jedan dio laka i na taj način "razrijeđuješ" te čestice pa one slabije rezu. ( To su ti Megs m105, m101 i m205) i pridodao bih da je sa njima početniku puno lakše raditi i finiširati jer ne ovise toliko o tome dali si do kraja razbio cestice.
FG 400 ti je kombinacija DAT i SMAT abraziva. Zbog DAT moraš raditi tu tako zvanu Zenith metodu (Zenit- vrhunac, zamisli to kao jedan val vrhunac vala ti je zenit njegova najviša točka, po tome ti je ta metoda dobila ime), poslje kad razbiješ DAT abrazive kod fg 400 imas i SMAT i one ti omogučavaju da sa jednom tako grubom pastom tako ljepo finiširaš. Samo pazi ako nisi do kraja razbio DAT abrazive i prestao si raditi sa polirkom dok oni još rade nisi uspio smanjiti ta oštečenja i na finalnom stepu ne uspiješ ih ukloniti.
Možda sam ti sada nesto razjasnio, možda sam te još više zbunio ( prije ce biti ovo drugo
). Sada me iz ovog teksta pitaj konkretno sto ti nije jasno da ti mogu jasnije odgovoriti