i pritisak i okretaji utjecu dakako na susenje paste. pasta se "aktivira" i susi trenjem. aktivaciju paste vrsis vec na najmanjim okretajima i bez pritiska, dakle to nije problem. vecina pasti pocnu radit sta trebaju cak uz trenje proizvedeno na trljanje rukama (nuspojava toga je sta ti ruke i muda otpadnu). e sad, svaka pasta ima drukciji open time. neke traju tako aktivirane dulje neke krace. kad prestanu tako trajati, onda se suse. a koja koliko, to je vec i individualno jer nicija tehnika poliranja nije ista da bi mogo rec e, toliko sekundi ili minuta ti traje prije susenja.
evo ti cisto primjera radi, dakle ne kao smjernica vec cisto ako te znatizelja pere kako to kod mene ide najcesce:
-fg400
-CG hex zuti
-srednja tvrdoca laka
-prvi prijelazi
-jako ostecenje
-na pad kojeg sam pripremio na moj nacin s kolicinom koju ja trosim
sve to skupa da odradim na moj nacin, pasta mi se sasusi tek nakon 6-7min drljanja po istom panelu. a to je puno. da ju odfrljim na 3000okr bez pritiska, mislim da bi se osusila u 30ak sek, ali tako nest o je naravno nepotrebno i cisto zlo.
ako ti se pak pocne susiti, prebrisi panel pazljivo, po mogucnosti uz lubrikant, ocisti pad, kreni ponovo. ali svakako je ovu pastu jako tesko isusiti ako predjes laganije i na manjim okretajima.