lagano sam se počeo igrati sa voskovima koje mi je kolega prepustio ne bi li me navukao na detailing
prelestio sam svoju drlju od honde i novi renault megane sa sonaxom xtreme wax1 full protect
piše na njemu da je za nove/friške lakove, na meganu koji je neke bijesne sive metallic boje sa plavom i srebrnom perlom je odlično ispalo, perla je baš došla do izražaja, a na mom kako gdje jer mjestimično laku nema više spasa osim ponovnog farbanja i lakiranja...
ovo gore nije toliko vezano za pitanje nego čisto da znate na čemu je vosak...
sad me zanima kako ispravno oprati auto koji je navoskan?
na moj je pala kiša dok je stajao vani, bilo je prašine po njemu i tamo gdje su se stvarale kapljice po ravnim djelovima ostali su kružići od prašine i neka mačketina mi se prošetala ukoso po haubi šajbi i krovu
otišao sam na praonu i išpricao ga samo sa vodom, nula bodova, ostalo je ponegdje tih kružića, ovo od mačke kako je i bilo...
onda sam rekao ko ga je.. i oprao ga i šamponom što sam kraće mogao i ponovno isprao, većina kružića nestala, ovo od mačke ostalo...
e sad, da to operem ručno i kakvim šamponom da mi ne ode vosak dole (kao što se bojim da ću ga u praoni uništit...) ili ima još neka kemija kojom se takvo vozilo održava?
probao sam naći na forumu odgovor ali nisam uspio tako da sorry ako vec negdje ima...