htio sam te to pitati jer si spominjao abrazive.
ja s fc+ uvijek koristim vodu ili qd kod agresivnog compounda, ali ne govorimo o natapanju spuzve vodom nego jedan špric, isto i s qd-om
to napravim zato sto voda uspori grijanje abraziva i njihovo raspadanje i tako pasta radi agresivnije dulje vremena i usporava raspadanje abraziva. takoder sprijecava pregrijavanje povrsine. pogledaj moju temu gdje sam radio korekciju na citroen berlingu.
kod agresivnog rada, ako se uz fc+ ne stavi nesto sto ce ublaziti prebrzo raspadanje abraziva, dogodi se da fc+ napravi ogrebotine s kojima extra fine ima problema, kolega loodi je bio pricao o tome u vise navrata. dakle, abrazivi se raspadnu u prekratkom vremenu i pasta ne moze napraviti dovoljno dobar refine da pripremi povrsinu za extra fine
ali, svaki put kad se radi tako agresivno, uvijek treba dodati kap ultrafine tako da fc+ ne ostavi velike ogrebotine za sobom.
to je po UK vrlo cesta strategija kod agresivnog compoundinga i ja u njoj nisam nasao zamjerku
koristis li ikad ultrafinu uz fc+ kao lubrikant i imas li ikada problema da extra fine ne moze rijesiti ostatke od fc+?
i jos jedno pitanje, kakva je po tebi razlika izmedu extra fine i extra fine plus? meni se nova pasta pokazala boljom. ima nesto dulje vrijeme rada, ali cini mi se da finisira malo bolje od extra fine. meni uz nju dosad nije bila potrebna ultrafina
kako kazes da je fc+ kao vodobrusni 2500 ako se trizact compound kaze da je kao vodobrusni 3000?